Rizoto s kokosovým mlékem a kešu ořechy
Klasickou bílou rýži už téměř nepoužívám, nahradila jsem ji rýží neloupanou. V případě rizota však dělám výjimku, z rýže natural není nikdy tak dobré.
Ingredience na 2 porce:
200 g rýže Arborio
150 ml kokosového mléka
100 g kešu ořechů
1 zelená paprika
1 červená paprika
Lžíce Würtzl bujónu
1 chilli paprička (nemusí být)
Hrst čerstvého špenátu
Šťáva z jedné limetky
Řepkový olej
Postup jako u klasického italského rizota, pouze jsem tentokrát vynechala bílé víno. Würtzl bujón zalijeme cca 0,5l vroucí vody, zamícháme a necháme stát na plotně, abychom ho měli stále po ruce. V druhém hrnci zahřejeme olej, nasypeme do něj syrovou rýži a necháme chvilku restovat. Přidáme nakrájené papriky a opět chvíli necháme restovat. Přidáme první naběračku připraveného bujónu a mícháme. Postupně přidáváme po naběračkách bujón, dokud není rýže měkká. Nakonec přidáme kokosové mléko, nakrájenou chilli papričku, limetkovou šťávu a listový špenát. Důkladně promícháme, dosolíme, dopepříme a servírujeme s opečenými kešu ořechy. Dobrou chuť.