Nori karbanátky
Dnes jsem nanečisto vyzkoušela karbanátky, který by mohly být letos k štědrovečernímu salátu. Potřebovala jsem karbanátky, které chuťově nepřebijí výrazný bramborový salát, ale zároveň nebudou chuťově fádní. Povedlo se hned napoprvé!
Ingredience na cca 10 malých karbanátků:
1 balení tofu natural (hodí se měkké tofu, ideálně např. Lunter)
4 lžíce ovesných vloček
150 g celeru
1 lžička nori vloček
1/2 lžičky mletého kmínu
Lžíce Tamari
Lžička Würtzl bujónu
Sušené bylinky (použila jsem libeček+petrželka)
Pepř
Olej na smažení
Celer oloupeme, nakrájíme na větší kusy, aby se dal dobře strouhat a uvaříme do poloměkka. Do mísy nadrobíme tofu, přidáme umleté ovesné vločky, nori vločky a všechny ostatní ingredience. Nakonec přidejte nastrouhaný celer a důkladně promíchejte. Vytvarujte pevné karbanátky, není třeba je obalovat, pěkně drží pohromadě a smažte na oleji dozlatova. Na smažení jsem použila deodorizovaný kokosový olej, který je díky vysokému obsahu nasycených tuků vhodný na přípravu jídel při vysokých teplotách.