Mrkvový hummus
Další z mnoha variant hummusu, tentokrát dochucený vařenou mrkví. Kombinace mě velmi mile překvapila. Díky nasládlé mrkvi a citrónové šťávě je výsledkem sladkokyselý hummus.
Ingredience:
300 g uvařené cizrny
2-3 uvařené mrkve
2-3 lžíce olivového oleje
Lžíce Tahini pasty
Šťáva z jednoho citronu
Stroužek česneku
Sůl
Předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka v osolené vodě. Mrkev uvaříme v malém množství vody doměkka. Vodu nevyléváme, použijeme ji na zředěni hummusu. Mrkev s vodou přelijeme do mixéru, přidáme citrónovou šťávu, tahini, česnek a olej. Potom teprve přidáme uvařenou cizrnu a mrkev. Mixujeme do hladké pasty. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo oleje. Podáváme s pita chlebem nebo dobře poslouží jako náplň do tortil s čerstvým špenátem a jalapenos.