Květákový mozeček s bramborem
Květákový mozeček s tofu neboli veganská vápníková bomba!
Ingredience:
400 g květáku (1/2 většího květáku nebo jeden menší)
1 balení bílého tofu
Cibule
Špetka kurkumy
Lahůdkové droždí
Rostlinné mléko (není nutné)
Černá sůl
Brambory a květák dáme na 15 minut do parního hrnce nebo do osolené vody a necháme vařit do změknutí.
Nakrájenou cibulku zpěníme na oleji a přidáme rozdrobené tofu. Promícháme a přidáme kurkumu a lahůdkové droždí dle chuti. Necháme chvíli restovat a přidáme uvařený květák, který můžeme rozšťouchat šťouchadlem na brambory. Pokud je směs příliš suchá, přilijeme trochu rostlinného mléka nebo smetany. Pokud ani jedno zrovna doma nemáte, stačí i trocha vody. Důkladně směs promícháme, vypneme sporák a dochutíme černou solí. Dobrou chuť’!
Pingback: Veganem na zkoušku, 3. týden - Zdravý Vegan