17 Oct

Jáhlová kaše

Jáhlovou kaši připravuji většinou z celých jáhel, které ráno vařím. Na cesty si beru instantní jáhlovou kaši, kterou stačí zalít horkou vodou nebo rostliným mlékem.

Ingredience pro 2 osoby: 20160610_070329

100 g jáhel (prosa)
2 banány
2 dcl rostlinného mléka
Vanilka
Datle na doslazení
Ořechy, sušené ovoce a semínka dle chuti

Jáhly propláchneme horkou vodu, aby nebyly nahořklé a za občasného míchání necháme vařit asi 20 minut do změknutí. Přidáme rostlinné mléko a necháme prohřát. Banány, vanilku, datle, uvařené jáhly rozmixujeme na hladkou kaši, ozdobíme ovocem a posypeme mletým lněným semínkem.

Share

2 thoughts on “Jáhlová kaše

  1. Pingback: Veganská výzva – 30 dní veganem! | Zdravý Vegan

  2. Pingback: Zapečené jáhly se zeleninou a cizrnou - Zdravý Vegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *