Jáhlová kaše
Jáhlovou kaši připravuji většinou z celých jáhel, které ráno vařím. Na cesty si beru instantní jáhlovou kaši, kterou stačí zalít horkou vodou nebo rostliným mlékem.
Ingredience pro 2 osoby:
100 g jáhel (prosa)
2 banány
2 dcl rostlinného mléka
Vanilka
Datle na doslazení
Ořechy, sušené ovoce a semínka dle chuti
Jáhly propláchneme horkou vodu, aby nebyly nahořklé a za občasného míchání necháme vařit asi 20 minut do změknutí. Přidáme rostlinné mléko a necháme prohřát. Banány, vanilku, datle, uvařené jáhly rozmixujeme na hladkou kaši, ozdobíme ovocem a posypeme mletým lněným semínkem.
Pingback: Veganská výzva – 30 dní veganem! | Zdravý Vegan
Pingback: Zapečené jáhly se zeleninou a cizrnou - Zdravý Vegan