Hutná pomazánka s vlašskými ořechy
Musím říct, že jsem si dlouho tak nepochutnala na pomazánce, jako na téhle s vlašskými ořechy. Pomazánka se hodí například na jednohubky ozdobené vlašským ořechem.
Ingredience:
1 balení bílého tofu
100 g celeru
100 g vlašských ořechů
1 lžíce jablečného octu
2 lžíce citronové šťávy (nemusí býtú
Panenský řepkový olej
Sůl, pepř
Celer nastrouháme najemno, pokapeme jablečným octem, promícháme a necháme odstát, aby se celer nasákl a změkl. Mezi tím rozmixujeme tofu společně s oleje na hladký krém. Pokud bude třeba, přidejte pár lžic vody. Rozmixované tofu přendejte do mísy, přidejte celer, sůl, pepř a mleté vlašské ořechy. Mlela jsem je v mlýnku na kávu. Část ořechů se mi v mlýnku namlela úplně na mouku, což mi zahustilo pomazánku a část jsem měla nahrubo. Podle potřeby ještě můžeme dochutit citrónovou šťávou nebo můžeme přidat více jablečného octu. Dobrou chuť!
Pingback: Vegany na zkoušku, 3. týden - Zdravý Vegan