Houbová omáčka s jáhlovými knedlíky
Houbová omáčka je nejlepší ze sušených lesních hub. Pokud však lesní houby nemáte, bude dobrá i ze žampiónů. Fotka nestojí za nic, ale omáčka je to opravdu moc dobrá. Musím ji brzy udělat znovu, už kvůli lepší fotce 🙂
Ingredience:
2 velké hrsti sušených hub
1/2 balení rostlinné smetany
Cibule
Lžíce oleje
Lžíce špaldové mouky (lze nahradit pohankovou)
Drcený kmín
Petrželka
Sůl, pepř
Jáhlové knedlíky, recept
Sušené houby namočíme minimálně na 2 hodiny do misky s vodou.
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a namočené houby. Necháme cca 10 minut dusit a zasypeme moukou. Necháme chviličku restovat mouku a zalijeme houby rostlinnou smetanou. Podle potřeby přidáme trochu vody a přivedeme omáčku k varu. Dochutíme petrželkou, solí a pepřem.
Pingback: Veganem na zkoušku, 4. týden - Zdravý Vegan