Cizrnová moussaka
Receptem jsem se inspirovala v restauraci Country life. Původní recept jsem však doplnila o brambory, aby bylo jídlo sytější a nutričně vyvážené.
Ingredience na 3-4 porce:
300 g uvařené cizrny
1 plechovka drcených rajčat
300 ml sójového jogurtu (nejlepší je Sojade)
Větší lilek
Cibule
200 g uvařených brambor
Würtzl bujón
3 lžíce olivového oleje
Lžička provensálského koření
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky skořice
Sůl
Lilek nakrájíme na cca 0,5 cm kolečka, posolíme a necháme “vypotit” tak na 20 minut. Poté vodu z lilků otřeme, lehce je pokapeme olejem, posypeme provensálských kořením a dáme péct na 20 minut do trouby na 160 stupňů.
V hrnci osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme rajčaty, přidáme skořici, Würtzl bujón a krátce podusíme. Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a uvařené brambory a promícháme. Směs nalijeme do pekáčku a necháme chvíli odstát.
V misce smícháme jogurt, papriku, trochu soli nebo Würtzl bujón, lžíci oleje a promícháme.
Na cizrnovou směs klademe kolečka lilku a potřeme jogurtovou omáčkou.
Pečeme asi 20 minut na 180 stupňů.