Tahini pomazánka
Tahini pomazánka je tak rychlá a jednoduchá, že ji snad ani nelze považovat za recept. Většinou snídám kaše, ale čas od času si potřebuji od kaší odpočinou a pak přichází na řadu pečivo s tahini pomazánkou.
Vyrobíte ji z pouhých tří ingrediencí – tahini, kakao, datlový sirup. Kakao můžete nahradit karobem.
Tahini pasta je jedna z ingrediencí, které mám vždy doma. Vyrábím z ní již zmíněné pomazánky, zálivky na salát (umeocet+tahini+datlový sirup), přidávám do jídel pro docílení krémové konzistence a někdy také do smoothie. Sezamové tahini vyniká především vyšším obsahem vápníku.
Ingredience: (na 2 plátky chleba)
2 lžičky Tahini sezamové pasty
1 lžička datlového sirupu
1 lžička kakaa nebo karobu
Všechny ingredience promíchejte dohromady. Dle hustoty tahini pasty můžete přidat lžičku rostlinného mléka, aby bylo možné pomazánku dobře roztírat.