17 Mar

Jemná paštika z hlívy

Tentokrát se musím opravdu pochválit. Povedla se mi moc dobrá paštika, taková chuť mi přesně v mém jídelníčku chyběla. Už si nepamatuji, jak chutnala játrovka, ale možná, že nějak takhle 🙂 Paštikovou chuť v mém receptu dodává sušený rozmarýn a mleté nové koření. Pro ještě lepší chuť můžete zkusit paštiku upéct, já se do toho však nepouštěla, mám ráda rychlovky!

Ingredience: 
300 g Hlíva ústřičná
50 g vlašských ořechů
1 šalotka
1/4 lžičky mletého nového koření
Špetka sušeného rozmarýnu
Lžička Tamari (nemusí být)
1/2 lžičky mletého kmínu
15 g řepkového oleje
Pepř, sůl

Hlívu opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou šalotku. Až šalotka zesklovatí, přidáme rozmarýn, necháme chvilku provonět a přidáme na kousky nakrájenou hlívu. Dusíme přibližně 15 minut. Není třeba přidávat vodu, hlíva pustí vody dost. Během dušení přidáme všechno koření a důkladně promícháme.

Hlívu spolu s nasekanými vlašskými ořechy rozmixujeme na hladkou kaši. Podle potřeby přidáme trochu oleje nebo soli.

Podáváme na tmavém pečivu a zdobíme lahůdkovou cibulkou.

Dobrou chuť!

Share

One thought on “Jemná paštika z hlívy

  1. Ta lahůdková cibulka tomu fakt chyběla 🙂 Mrkla jsem jen do ingrediencí a nedočetla celý recept. Ale i tak jsme si doma pochutnali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *