Jemná paštika z hlívy
Tentokrát se musím opravdu pochválit. Povedla se mi moc dobrá paštika, taková chuť mi přesně v mém jídelníčku chyběla. Už si nepamatuji, jak chutnala játrovka, ale možná, že nějak takhle 🙂 Paštikovou chuť v mém receptu dodává sušený rozmarýn a mleté nové koření. Pro ještě lepší chuť můžete zkusit paštiku upéct, já se do toho však nepouštěla, mám ráda rychlovky!
Ingredience:
300 g Hlíva ústřičná
50 g vlašských ořechů
1 šalotka
1/4 lžičky mletého nového koření
Špetka sušeného rozmarýnu
Lžička Tamari (nemusí být)
1/2 lžičky mletého kmínu
15 g řepkového oleje
Pepř, sůl
Hlívu opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou šalotku. Až šalotka zesklovatí, přidáme rozmarýn, necháme chvilku provonět a přidáme na kousky nakrájenou hlívu. Dusíme přibližně 15 minut. Není třeba přidávat vodu, hlíva pustí vody dost. Během dušení přidáme všechno koření a důkladně promícháme.
Hlívu spolu s nasekanými vlašskými ořechy rozmixujeme na hladkou kaši. Podle potřeby přidáme trochu oleje nebo soli.
Podáváme na tmavém pečivu a zdobíme lahůdkovou cibulkou.
Dobrou chuť!
Ta lahůdková cibulka tomu fakt chyběla 🙂 Mrkla jsem jen do ingrediencí a nedočetla celý recept. Ale i tak jsme si doma pochutnali.