Naklíčená pohanka s mákem
Mák, skořice, pohanka, rozinky – nebezpečně chutná kombinace v podobě zdravá snídaně, která zasytí na celé dopoledne.
Ingredience:
Naklíčená pohanka (klíčit 2 dny nebo stačí jen přes noc namočená)
2 lžíce mletého máku
1 lžíce mletého lněného semínka
Jablko
Hrst rozinek
Lžíce datlového sirupu
Skořice
Citrónová šťáva
Pohanku nechtě přes noc namočenou a buď ji můžete hned ráno použít na přípravu snídaně nebo ji nechtě dva dny klíčit. Pohanku několikrát za den propláchněte, jinak se velmi rychle kazí!
V míse smíchejte všechny ingredience, jablko nakrájejte na malé kostičky a přidejte do směsi. Dochuťte citrónovou šťávou a datlovým sirupem. Do pohankové směsi se velmi dobře hodí také nasekané vlašské ořechy.