Zeleninový salát s quinoou a grilovaným tofu
Další z rychlých receptů na lehký oběd či večeři. Při návštěvě Krakova jsem v místním veganském bistru ochutnala tofu s marinádou z uzené papriky. Jak jednoduché a dobré! Úplně mě to nadchlo.
Ingredience:
cca 200 g vařené quinoi
Mrkev
Paprika červená a zelená
Lahůdková cibulka
Bílé tofu
Uzená paprika
Tamari
Olej
Sůl
Bílé tofu rozkrájíme tak, aby nám vzniklo osm malým trojhránků. Připravíme si marinádu z Tamari, uzené papriky a oleje. Necháme aspoň hodinu marinovat. Quinou uvaříme v osolené vodě, pokud ji však necháme přes noc namočenou není nutné ji vařit.
Nastrouháme mrkev a ostatní zeleninu nakrájíme nadrobno a zakapeme olejem, použila jsem v receptu olej konopný. Uvařenou quinou promícháme se zeleninou a případně dochutíme citrónovou šťávou a oblíbeným kořením.
Marinované tofu opečeme buď na klasické nebo grilovací pánvi a podle potřeby dosolíme.
Servírujeme s polníčkem nebo jinou listovou zeleninou. Dobrou chuť.