Fazolový salát se zeleninou a rýží
Luštěniny s rýží na 100 způsobů, rychle a snadno. Takhle nějak vypadá velmi často naše večeře.
Ingredience:
Bílé fazole
Rýže natural
Rukola nebo pekingské zelí
Červená paprika
Řapíkatý celer
Lahůdková cibulka
Citrónová šťáva
Oblíbené sladidlo
Oblíbený panenský olej (v receptu jsem použila konopný)
Doporučuji uvařit celé balení fazolí a zbytek, který se na salát nespotřebuje, dát do mrazáku na další jídla.
Rýži natural uvaříme doměkka, doba varu je delší, než u klasické bílé rýže, vařím ji cca 40 minut. Přebytečnou vodu slijeme, přidáme uvařené fazole, nakrájenou zeleninu a promícháme s dresinkem z citrónové šťávy a oleje, případně můžeme dochutit oblíbeným sladidlem a solí.