Míchaná vegíčka (tofíčka)
Základem úspěchu toho jídla je kombinace kurkuma + černá sůl + lahůdkové droždí. Doporučuji pro vyznavače snídaní “na vidličku” nebo k večeři na opečený plátek chleba.
Ingredience:
1 balení bílého tofu
Cibule
Lžíce řepkového oleje
Špetka kurkumy
1-2 lžíce lahůdkového droždí
Lahůdková cibulka
Černá sůl, pepř
Tofu natural rozdrobíme nebo nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme rozdrobené tofu, kurkumu a lahůdkové droždí. V případě, že je tofu příliš drobivé, přidáme trochu rostlinného mléka. Nakonec přidáme černou sůl, pepř a ozdobíme lahůdkovou cibulkou nebo čerstvými bylinkami.
Pingback: Vegani, pozor na ten vápník! - Zdravý Vegan